תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

הכירו את חוק זכויות החולה

חוק זכויות החולה כונן בכדי להגדיר את זכויותיהם של המבקשים לקבל טיפול רפואי או מקבלים רפואי במדינת ישראל. החוק משתית את מערכת היחסים בין החולים למטפלים האמונים על אספקת מכלול שירותי הרפואה תוך שמירה על כבודם ופרטיותם של החולים.

עיקרי החוק

הזכות לטיפול רפואי - כל הנזקק לטיפול רפואי זכאי לקבלו בהתאם לתנאים ולהסדרים המקובלים במערכת הבריאות בישראל וללא הפלייה. מטופל זכאי לקבל טיפול רפואי נאות, הן ברמה המקצועית רפואית, והן מבחינת יחסי האנוש.

מטופל זכאי לדעת את זהותו ותפקידו של המטפל בו וכן  לקבל חוות דעת רפואית נוספת או לעבור למוסד או מטפל אחר תוך כדי שיתוף פעולה מצד הצוות המטפל הנוכחי.

מטופל המאושפז במוסד רפואי רשאי לקבל מבקרים בזמנים ועל פי הסדרים שקבע מנהל המוסד הרפואי. נדרשת מכל הצוות המטפל עמידה בשמירה על כבודו ופרטיותו של המטופל בכל שלבי הטיפול הרפואי.

קיראו בנושא: רשלנות תורמת בתביעות כנגד פוליסת ביטוח בריאות

הסכמה מדעת לטיפול רפואי – שקיפות באסטרטגיית הטיפול. המטפל ימסור למטופל את המידע הרפואי הדרוש לו בכדי להחליט האם לקבל את הטיפול המוצע לו, כולל: אבחנה רפואית, מטרת הטיפול והסיכוי להצלחתו, סיכונים והשלכות, כמו כן יוצגו למטופל אפשרויות טיפול חלופיות.

ההסכמה מ"דעת" מיועדת עבור מטופלים הצלולים בדעתם וחלה רק על מטופלים שאינם פסולים לכך מבחינה משפטית. קיימות מספר אפשרויות לבצוע טיפול בניגוד לדעת המטופל:

  • בסכנת חיים מידית.
     
  • לא ניתן לקבל הסכמה מהמטופל והאפוטרופוס שלו.
     
  • באישור ועדת האתיקה במקרה חירום.
     
  • בהסכמת האפוטרופוס שהמטופל מינה.

הרשומה רפואית ומידע רפואי - המטפל מחויב לנהל "תיק רפואי" עבור המטופל  וזכותו של המטופל לקבל מידע מהתיק. על כל עובדי המוסד הרפואי לשמור על סודיות המידע הרפואי של המטופלים.

מנגנוני פיקוח ואכיפת החוק

המחוקק קבע שלוש מנגנונים המכונים ועדות בדיקה, אלה מיועדות להבטיח יישום ואכיפת חוק זכויות החולה:

  • ועדת בדיקה - מטרתה לבדוק תלונות מצד המטופלים ולבחון מקרים ואירועים רפואיים יוצאי דופן.
     
  • ועדת בקרה ואיכות - מטרתה לפעול לטובת שיפור השירות והטיפול הרפואי במוסד הרפואי.
     
  • ועדת אתיקה – הוועדה מתמודדת עם סוגיות מוסריות, משפטיות ורפואיות המתעוררות והקשורות בישום החוק.


מומלץ לקרוא בנושא: חוק ביטוח בריאות ממלכתי

כיצד פועלים במקרה של הפרה של זכויות החולה?

קיימות מספר אפשרויות לפנות במקרה ומטפלים הפרו את החוק, המפורטות בסדר עולה:

  1. פניה  לאחראי על זכויות החולים במוסד המטפל ובהיעדרו אפשר לפנות למנהל בית החולים האחראי ליישום ופיקוח הבלעדי של החוק במקום.
     
  2. הגשת תלונה לוועדת בדיקה.
     
  3. פניה למחלקת תלונות הציבור במשרד הבריאות.
     
  4. הגשת תביעה אזרחית.

מי מאתנו לא נזקק מפעם לפעם לטיפול רפואי? לא משנה כמה אנחנו משכילים, חכמים ומנוסים, כשאנו עומדים מול המטפל אנחנו נמצאים בעמדת חולשה, הן מבחינת הידע והנהלים וכן פשוט מפני שזאת הסביבה המוכרת למטפל ולא לנו.

החוק נותן מענה לצורך שלנו לקבל שירות רפואי המשקף את הרצונות והצרכים שלנו. בעצם החוק תומך בקשר של אמון וכבוד הדדי בין ה"מטפל" ל"מטופל" וזהו.. כל אחד מאתנו.

לקריאה נוספת: מעבר בין קופות החולים - איך ומתי?

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו