תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

חובת הגילוי של המבוטח

כשאתם ממלאים פרטים שונים בשאלון חיתום לפוליסת ביטוח חדשה כגון ביטוח חיים וכן ביטוח בריאות, אך גם כל ביטוח אחר, אתם נדרשים למסור מידע אמיתי וכנה.

זה כולל כל מידע המשפיע על הערכת הסיכון שאתם נשאלים עליו, לרבות מידע על מצבכם הבריאותי, מצב הנכס וכל מידע וגילוי המבוקש על ידי חברת הביטוח. לחובה זאת קוראים "חובת הגילוי מרצון" או סעיף 6 של חוק חוזה הביטוח.

מצהירים אמת ונהנים משקט נפשי - חובת הגילוי היזום מהווה אחד המרכיבים הדומיננטיים בחוזי ביטוח. תפקידו של סעיף זה הוא לקבוע מתי מפר מבוטח את חובתו לגלות מיזמתו מידע רלוונטי הקשור לפוליסה.

מטרת הסעיף הינה לפתור את חברת הביטוח מלשלם למבוטח פיצוי על תביעה שהגיש ולבטל את הפוליסה במקרה שבו הופרה חובת הגילוי היזום.

במילים אחרות, אין טעם לסלף מידע או להחסיר מידע בהצהרת החיתום. למעשה, חברת הביטוח תשמח אם תעשו את זה ובכך עלולים לפתור אותה מפיצוי בעת תביעה.

הקריטריונים להפרת חובת הגילוי

קיימים מספר קריטריונים, שרק חיבור מצטבר ביניהם מהווה אינדיקציה להפרה של חובת הגילוי:

  1. הוצגה למבוטח שאלה בכתב – חלה על חברת הביטוח ההוכחה שאכן הוצגה למבוטח שאלה בכתב בנושא האמור, אם זה נעשה באופן ישיר או בנוכחות סוכן הביטוח. אם מתברר שסוכן הביטוח ענה על שאלה זאת על דעת עצמו, הטענה להפרה קורסת.
     
  2. המבוטח נשאל בנושא מהותי – זאת אומרת שנתבקשתם למסור מידע המשפיע על נכונות חברת הביטוח לספק לכם כיסוי ביטוחי בתנאים רגילים או מיוחדים, סיווגכם, וקביעת גובה הפרמיה. לדוגמא, בביטוח חיים יש ערך רב בשאלה לגבי עישון המשפיע על הסיכון הביטוחי ובמילים אחרות, על מחיר הנכונות של חברת הביטוח לספק לכם פוליסה, אם בכלל.

    קיראו: מה עדיף? פרמיה חודשית או מס בריאות?
     
  3. מידע מהותי המשפיע על סיכון ביטוחי – במקרה זה חברת הביטוח תצטרך להוכיח שהסתרתם או סילפתם מידע בעל ערך בשאלון ובאופן מודע. זאת אומרת שאם מסרתם מידע שגוי, מסולף או שקרי שלא בידיעתכם, למעשה אין מדובר במקרה של מצג שווא ולא הפרתם את חובת הגילוי.

    לקריאה נוספת: אילו מקרים נחשבים הסתרת מידע רפואי?

האפשרויות העומדות בפני חברת הביטוח במקרה של הפרה

  • ביטול הפיצוי - בדרך כלל שאלת הפרת חובת הגילוי מתעוררת כשאתם תובעים פיצוי מחברת הביטוח. במקרה זה לחברת הביטוח יש זכות לטעון שהפרתם את החוזה ולא תפוצו.
     
  • ביטול פוליסה קיימת - לחברת הביטוח יש זכות לבטל פוליסה ובכך אתם מאבדים את הכיסוי הביטוחי וכן זכויות שנצברו בפוליסה.

לעומת זאת, אם הנושא יגיע לבית המשפט, חברת הביטוח תידרש להוכיח שהייתה הפרה של חובת הגילוי וזה לא עניין פשוט.

בית המשפט ירצה לראות ראיות חזקות בשביל לפטור את חברת הביטוח מלשלם תגמולי ביטוח. כמו כן קיימים סייגים בסעיף 8 לחוק הביטוח שמטרתם לצמצם את יכולת חברת הביטוח להתחמק מפיצוי לפחות באופן חלקי.

לקריאה נוספת: באילו מקרים יכולה חברת היטוח לסרב לבטח אותך?

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו