תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

צוללים קדימה - ביטוח בריאות בעת צלילה

בחודש פברואר של שנת 1980 תיקן השר זבולון המר, שר החינוך והתרבות דאז, תקנה לחוק הצלילה המחייבת את הצולל לרכוש ביטוח בריאות משלים שיכסה אותו מפני כל תשלום וחוב שיהיה עליו לשלם הנובעים כתוצאה מפינוי, חילוץ והצלה, אשפוז וכל טיפול רפואי. 

לפיכך, כל אדם המבצע צלילה ספורטיבית בחופי מדינת ישראל מחויב בביטוח צלילה.

עד לשנת 1997 נרכשו כל ביטוחי הצלילה של כל צולל שנחשב לתושב ישראלי דרך ההתאחדות הישראלית לצלילה. צוללים זרים, לעומת זאת, היו חופשיים לבחור את ביטוח הבריאות שלהם וקנו את פוליסת הביטוח דרך מועדוני הצלילה.

בשנים שקדמו לשנת 97' ניתן היה לראות שהתיירים משלמים עבור פוליסות הביטוח סכומים פחותים בהרבה מהסכומים שהצולל הישראלי שילם ומאז נפתחה התחרות החופשית ואיתה הוזלת מחירי ביטוחי הצלילה.

מה היקף הכיסוי של הביטוח?

ביטוחי הצלילה של סוכנויות ביטוח שונות מכסים לרוב את המינימום הנדרש בחוק ומציעים תוספות קטנות "על חשבון הבית".

למרבה הצער, המונח החינמי "על חשבון הבית" בדרך כלל עולה ביוקר למבוטח.

קיראו גם על: ביטוח לחופשת סקי

הביטוחים הבסיסיים אינם מכסים צלילות לצרכי דייג, לצרכים טכניים ולצרכי עבודה, אלא צלילות ספורט בלבד. לרוב, הכיסוי הבסיסי מספיק לצולל החובבן, אך בכל זאת כדאי לבדוק את פרטי הכיסוי ואולי להוסיף ביטוח תאונות אישיות, אם מדובר בעבודה.

לקראיה נוספת: ביטוח מיוחד לימאים ומשיטיי יאכטות

כמובן שלאף אדם שפוי ובריא בנפשו אין את הסבלנות לקרוא את אלפי הסעיפים ותתי הסעיפים המרכיבים את פוליסות הביטוח ולכן פשוט כדאי לשאול את סוכן הביטוח מספר שאלות בסיסיות כגון - האם הביטוח מכסה פינוי, האם הביטוח מכסה טיפול בתא לחץ ואשפוז שלאחר הטיפול, והאם הביטוח מכסה אשפוז בגין בעיות רפואיות שצצו לאחר הצלילות?

באיזה פוליסה כדאי לבחור?

ענף ביטוחי הצלילה הינו ענף ביטוח קטן מאוד ולא כל חברות הביטוח הגדולות מציאות את מרכולתן בשוק זה. הדרך הטובה ביותר לבחור בחברת הביטוח המתאימה לכם היא בדיקה של המוניטין שהצטבר לסוכן הביטוח או לחברת הביטוח בתחום ביטוח הצלילה ולהתאים לכך את הפוליסה המתאימה לכם.

כמובן שכדאי לשמוע לעצתו של מועדון הצלילה, אך לא להסתמך עליה בלבד. פעמים רבות מועדוני הצלילה פועלים כנציגים של סוכני ביטוח ומקבלים אחוזים מהפוליסות הנמכרות אך אל לנו לזלזל בניסיון המקצועי של המועדונים.

לקריאה נוספת:
סוכנות ביטוח קדר

הקריטריון החשוב ביותר בבחירת המבטח הוא היסטורית התשלומים בגין תביעות. חברות ביטוח רבות בוחרות לדחות את התביעות כנגדן בטענות שונות ומשונות וכל זה במטרה להתחמק מהתשלום, גם אם מדובר בתביעה צודקת. מכיוון שהענף קטן, סוכן או חברה שסרחו מריחים למרחקים ארוכים.

כל עוד הצלילה נעשית למטרות ספורט, הפוליסה הבסיסית שנדרשת לצולל הממוצע היא פוליסה הקשורה לבריאותו של הצולל ומכסה נזקי בריאות פוטנציאליים שעלולים להיגרם כתוצאה מהצלילה.

במידה והצלילה נעשית למטרות עבודה או למטרות טכניות כגון תיקונים ותחזוקה של מתקנים ימיים ותת-מימיים, נדרשת פוליסה ייעודית הנותנת מענה ספציפי לסוג הצלילה המבוקש.

מתעניינים בנושא ביטוח צלילה? אולי יעניין אתכם לקרוא על: ביטוח בריאות לספורטאים

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו