תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

דמי ביטוח בריאות ותשלומי ביטוח לאומי

חוק ביטוח בריאות ממלכתי שחוקק בשנת 1994 יצר מהפיכה של ממש בשירותי הבריאות ובדרך בה משתתף הציבור הישראלי בהוצאות הבריאות של הממשלה. נדבך מרכזי בחוק הינו קשירת דמי ביטוח הבריאות שמשלמים כלל הבגירים במשק לתשלומי הביטוח הלאומי שלהם.

קשירה זו הפכה את גביית התשלום ליעילה הרבה יותר, אך יש שרואים בה מס נוסף לכל דבר ועניין על כל המשתמע מכך.

חשיבותו של ביטוח בריאות ממלכתי

ביטוח בריאות ממלכתי מאפשר למדינת ישראל להבטיח רף מסוים של שוויון בכל הקשור לאפשרות האזרחים ליהנות משירותי בריאות וזאת תוך שמירה על יציבותה הכלכלית של המערכת.

במדינות בהן אין ביטוח בריאות ממלכתי תלויה יכולתו של האזרח לקבל שירותי בריאות בטיב הביטוח הפרטי שקיים לו, דבר היוצר חוסר שוויון עמוק בנושא הבריאות שלעיתים מתגבש לכדי ענייני חיים ומוות.

מי חייב בתשלום ביטוח בריאות ממלכתי?

עיקרון חשוב בחוק קובע כי כלל הבגירים במשק, מעל גיל 18, חייבים בתשלום כלשהו של ביטוח בריאות ממלכתי - בהתאם למצבם התעסוקתי ולרמת ההכנסה שלהם. זאת בכפוף לחריגים מצומצמים.

מעיקרון זה, נובע כי גם בגירים אשר אינם עובדים מסיבות שונות, ואין להם הכנסה כלשהי, יהיו מחויבים בתשלום מינימאלי בעבור ביטוח הבריאות הממלכתי- כיום עומד הסכום המינימאלי בעבור אלה שאינם עובדים על 97 ₪ לחודש.

למידע נוסף: כיצד נגבה מאיתנו מס הבריאות ומה הוא נותן לנו?

בגדר החריגים שאינם חייבים בתשלום ביטוח בריאות ממלכתי ניתן למצוא:

  • חיילים בשירות חובה סדיר. בני 18 שטרם התגייסו מקבלים פטור מתשלום של 12 חודשים במקרה בו קיים להם צו גיוס לפני הגיעם לגיל 21
  • עקרות בית שבעלן משלם ביטוח בריאות ממלכתי ואינן משתכרות בעבודה כלשהי מחוץ לביתן
  • עולים חדשים שאין להם הכנסות בתקופה של עד 12 חודשים מיום עלייתם לארץ
  • אסיר הכלוא לתקופה העולה על 12 חודשים, או קטנה מ-12 חודשים במקרה ואין לו הכנסות

כיצד מתבצעת גביית התשלום עבור דמי הביטוח?

לתשלום ביטוח בריאות ממלכתי קיימות שתי מדרגות הכנסה - שכיר המשתכר עד ל-60 אחוז מהשכר הממוצע במשק ישלם 3.1 אחוזים משכרו בעבור דמי ביטוח בריאות ממלכתי.

שכיר המשתכר יותר מסכום זה ישלם אותו שיעור על החלק משכרו שהינו 60 אחוזים מהשכר הממוצע במשק ו-5 אחוזים משכרו על כל סכום נוסף עד לתקרה של ארבע פעמים השכר הממוצע במשק.

קיראו בהרחבה על אפשרויות ביטוח לשכיר

גם מקבלי פנסיה מוקדמת שטרם הגיעו לגיל הפרישה הקבוע בחוק (67 לגברים, 65 לנשים) חייבים בתשלום דמי ביטוח בריאות ממלכתי כחלק מהכנסתם.

האחריות על גביית התשלום לפי השיעורים המתוארים לעיל הינה על המעסיק. עובדים עצמאים או אוכלוסיות אשר אינן עובדות וחייבות בדמי ביטוח בריאות ממלכתי מופחתים מחויבים להסדיר את התשלום בצורה עצמאית מול המוסד לביטוח לאומי.

במקרה של ספק בדבר החובה לשלם וכמה מומלץ לפנות בהקדם למוסד שכן הוא מוסמך בחוק להטיל ריביות והצמדות על פיגורים בתשלום.

לקריאה נוספת: ביטוח בריאות לפי מודל ה-nhs האנגלי

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו