תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

ביטוח תלמידים - גם הילד שלך מכוסה!

קיומן של זכויות וחובות הנובעים מחוקים הינם הבסיס לקיומה של חברה מתוקנת. אך בעוד ברוב המקרים אנחנו מודעים לביצוע החובות במסגרת החוק, לעיתים קרובות אנחנו לא מודעים לזכויות שמגיעות לנו. הסיבה לכך היא אולי העונש שצפוי לנו במקרה של ביצוע עבירה, שיכול להתבטא בקלון, הפסד כספי ואפילו מאסר.

לעומת זאת, אי ידיעת הזכויות לא תביא לענישה ולכן כביכול ההפסד שלנו קטן יותר. אך במקרים רבים, ההפסד כולו שלנו, כאשר איננו יודעים את זכויותינו – ולרוב מדובר בהפסד גדול.

כך למשל אנשים רבים אינם מודעים לאפשרות לקבל החזרי מס מהמדינה מידי שנה, בשווי שיכול לנוע בין מאות לאלפי שקלים.

דוגמא נוספת ואף חשובה יותר נוגעת לביטחון ילדינו: האם ידעת שילדיך הלומדים בבית הספר מבוטחים על פי חוק במקרה של תאונה – גם אם התאונה התרחשה מחוץ לכותלי בית הספר? באילו מקרים מדובר ומהם הזכויות המגיעות לך – על כך בשורות הבאות.

ביטוח תלמידים - מה הוא כולל?

הזכויות הניתנות במקרה של תאונה שאירעה לתלמיד מוקנות מתוקף ביטוח תאונות אישיות. ביטוח זה כולל כל תלמיד שזכאי לקבל חינוך חינם על פי החוק, מתוקף חוק חינוך חובה.

למעשה, באגרת החינוך שאנחנו משלמים מידי שנה לבית הספר נכלל ביטוח בריאות זה. הביטוח תקף 24 שעות ביממה, והמשמעות היא שהוא חל גם על מקרים שאירעו מחוץ לכותלי בית הספר, וכולל גם את חופשת הקיץ.

מדובר בעניין משמעותי, מאחר וכל הורה יודע שלילדים יש נטייה גבוהה יותר להיחבל או להיפצע עקב משחק כזה או אחר. הכיסוי הביטוחי מכיל מקרים כגון פציעה שנוצרה עקב משחק במתקן שעשועים, עקב עיסוק בספורט, פציעה מזכוכית ואפילו עקב התעללות פיזית או נפשית.

עם זאת, חשוב לשים לב למקרים חריגים שביטוח התלמידים אינו מכסה: נזק שקרה עקב מחלה קיימת, תאונת דרכים, רשלנות רפואית ועוד.

קיראו בהרחבה: איך להוציא את המקסימום מפוליסת הביטוח?

מה עושים כשילד נפגע?

מה חשוב לעשות במקרה וילדיכם נפגע חלילה? ראשית, עליכם לפנות לבית הספר על מנת לקבל העתק של פוליסת הביטוח. באמצעות תנאי הפוליסה תוכלו לדעת האם ילדיכם מכוסה עקב הפגיעה או לא.

שנית, חשוב מאוד לשמור כל מסמך שקשור לפגיעה ולהוצאות הכרוכות בה. זאת על מנת לשמור על הזכות שלכם לקבל החזר מהביטוח על ההוצאות שאינן כלולות במסגרת חוק הבריאות הממלכתי וכרוכות בטיפול בפגיעה, לרבות הטיפול הרפואי, הזמנת אמבולנס ועוד.

דבר נוסף אותו חשוב לזכור –  גם אם עברו מספר שנים מאז שארעה פגיעה לילדיכם, יתכן ועדיין תזכו לכיסוי באמצעות ביטוח התלמידים. זאת מאחר ובמקרה ביטוי חריג, התיישנות מקרה תביעה מבוצע לאחר שלוש שנים.

במקרה של ביטוח תלמידים, שלוש שנים אלו מתחילות להיספר רק מהגיעו של הנפגע לגיל 21. במילים אחרות, התביעה מתיישנת בהגיעו של הנפגע לגיל 21.  

מאחר ופגיעה של הילד כרוכה לא רק בדאגה ועגמת נפש, אלא לעיתים בהוצאות כספיות רבות, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מוסמך על מנת למצות את מלוא הזכויות שמגיעות לכם ולילדיכם.

לקריאה נוספת: ביטוח הבריאות של הסתדרות המורים

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו