תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

נסיון להונות את חברת הביטוח

לא אחת נאלצות חברות ביטוח להתמודד עם הונאות של מבוטחיהם. באופן שבשגרה, מנסים מבוטחים רבים לנצל את פוליסות הביטוח שברשותם ומדווחים על אירועי ביטוח מבלי שאלו באמת התרחשו.

הדרכים רבות ומגוונות וחברות הביטוח מתמודדות השכם וערב עם תאונות דרכים מבוימות, הזמנות מתוכננות לפריצות, פער עצום בין הדיווח על חומרת הפגיעה הגופנית לבין מה שהיא באמת ואפילו הסתרת מידע רפואי והצהרות כוזבות על המצב הבריאותי.

אם גם בכם הבליחה מחשבה כזו וחשבתם לעצמכם "כמה נורא זה כבר יכול להיות?" - נטשו אותה ומהר!

ראשית, בניגוד לדעה הרווחת כי לכל היותר ניתן להגדיר פעולה כזו כלא אתית או כעבירה שולית, זוהי פעולה עבריינית ופלילית שעונש מאסר בצידה.

שנית, ושוב בניגוד לסיפורים הרבים על כזה או אחר שהצליח בביצוע התרמית וקיבל סכום כסף גדול, הסיכויים להצליח בהונאה כזו הם אפסיים עד לא קיימים.

חברות הביטוח מנוסות למכביר באיתור ומיגור פעולות תרמית כאלו. הן מקדישות זמן, כסף ומשאבים רבים במיוחד למטרה זו ולא בכדי - שווי התביעות המוגשות לחברות הביטוח ומתגלות  כשקריות הוא מעל למיליארד שקל בשנה לא פחות.

הונאה של חברות ביטוח - לשקר יש רגליים

צריך להבדיל בין הונאות ביטוח המתרחשות ביום האירוע, שבגינם ניתן לקבל את כספי הביטוח או לפחות להגדיל אותם מעבר למה שמגיע באמת, לבין הצהרת בריאות שקרית על מצב רפואי בטרם כניסת המבוטח אל תוך תקופת הביטוח.

קיראו בהרחבה על: הסתרת מידע רפואי מחברות הביטוח

קיים הבדל בין שני סוגי ההונאה, אם כי בשני המקרים מטפלות חברות הביטוח במשנה תוקף במטרה לזהותם ולסכלם.

חברות הביטוח עובדות בצמוד לחברות חקירה שעוקבות אחר התובעים במהלך תביעת הביטוח ואפילו גם לאחר תשלום סכום הביטוח.

באמצעות מעקב, תצפיות תשאול עדים ולעיתים אפילו תשאול במסווה של התובע עצמו הן מצליחות לחשוף את התובע במערומיו ולהציג בפניו תצלומים ועדויות שמוכיחות את ניסיון התרמית.

לא אחת מגלות חברות הביטוח את המבוטחים במשחק כדורגל סוער או כשהם מחליפים גלגל ברכב, כשלמעשה לפי מה שדווח להם גם זחילה איטית היא בגדר נס.

קיראו על: ביטוח לספורטאים מקצועיים ולחובבי ספורט

כאמור, דרך אחרת להונות את חברות הביטוח היא הצהרות שקר בנוגע למצב הבריאותי בטרם כניסה אל חוזה ביטוח בריאות או ביטוח חיים.

מבוטחים רבים נוהגים להעלים מידע רפואי בעייתי ואפילו להכחיש לגמרי מחלות מסוימות מהם הם סובלים במטרה להוזיל את הפרמיות המשולמות, או במקרה חמור יותר - לדווח על התפרצות המחלה כסיבה לניצול כספי הפוליסה, אך גם כאן לחברות הביטוח הניסיון והמשאבים לגילוי וסיכול התביעות.

איך מונעים הונאה? חיתום, אכשרה והצהרה

לא הרבה יודעים אך בפוליסות הביטוח קיימת תקופת אכשרה – תקופה בת מספר חודשים שמתחילה עם חתימת המבוטח על חוזה הביטוח ורק בסופה נכנסת הפוליסה לתוקף.

מטרתה של תקופת האכשרה היא לאפשר לחברת הביטוח לאמת את הצהרת הבריאות, היא סוקרת בדקדוק את ההיסטוריה הרפואית של המבוטח עד לרמת האטום כך שאם הסתיר או שיקר המבוטח על מידע רפואי לגביו חברת הביטוח תדע.

קירא בהרחבה על: מסורבי ביטוח בריאות

חשוב לציין כי תהליך החיתום והצהרת הבריאות הוא תהליך מפוקח שמחייב את חברת הביטוח לפעול על פי הנחיות שאמורות למנוע מצב של דחיית תביעות שלא בצדק ובחוסר בתום לב.

מסיבה זו, גם אם בקשתכם לקבל את כספי הביטוח נדחתה בטענה של הפרת חובת גילוי מומלץ לפנות אל עורך דין שעוסק בתחום בכדי שייבחן את המקרה לגופו.

אם בכל זאת פעלתם בניגוד לאמור ומצאתם את עצמכם מול סוכנות ביטוח שטוענת שכל מהות תביעתכם היא תרמית אחת גדולה, תוצאת מעשיכם תלויה ברמת החומרה והסיכון שבתרמית.

במקרה הטוב חברת הביטוח תציע לכם פשרה כשבדרך כלל מדובר על אחוזים בודדים מסכום התביעה (אם לדוגמה הפרזתם בחומרת הפגיעה בכם), כלומר הנחמה היחידה עבורכם היא שתפסידו פחות ותינצלו מאישום פלילי.

במקרה החמור יותר, חברת הביטוח לא רק שתשלול את זכאותכם אלא תדרוש גם תשלום של עשרות אלפי שקלים עבור ההוצאות הרבות שנגרמו עקב תביעה שקרית ולעיתים אף תמצאו את עצמכם בחקירת משטרה אל מול אישום פלילי.

התייחסות בתי המשפט להונאת חברת ביטוח

גם בתי המשפט אינם אוהבים את אנשי המרמה. כך לדוגמה, בערעור בעליון שהגישה חברת הביטוח מנורה נ' קידן תכנון הנדסי ואח' ("הלכת קידן") פסקה השופטת כי המבוטחת, שביקשה לרכוש ביטוח אחריות מקצועית, הפרה את חובת הגילוי אפילו כשענתה בחיוב לשאלה האם ידוע לה על מקרים בעבר שעלולים לגרום לתביעות כנגדה אך לא ענתה באופן מפורט ומדויק.

אי לכך פסקה השופטת כי אין לשלם לקידן את כספי הביטוח ואף קבעה הוצאות משפט כנגדה.

אז נכון שחברות הביטוח הן לא מלאכיות בשמיים והן לעיתים מעלות את חמתנו בהתנהגות שלא תמיד תמימה וכשרה, אולם אל מול תחושת הסיפוק או סיכוי קלוש לרווח כספי עומדים על הכף הסכנה לאישום פלילי, הפסד כספי וודאי של הרבה כסף ואולי חשוב לא פחות - איבוד היוקרה והיושר האישי. בסופו של דבר זה פשוט לא שווה את הסיכון.

לקריאה נוספת: מה עדיף לך? פרמיה חודשית או מס בריאות

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו