תפריט
מי צריך ביטוח פרטי
אובדן כושר עבודה אחריות לרופאים ביטוח חיים ביטוח למאמני כושר ביטוח משפחתי ביטוח סיעודי ביטוח פנסיוני ביטוח תרופות בני גיל הזהב בריאות הנפש השתלות איברים חולי לב חולי סרטן לבטח את הראיה לדאוג לבעלי החיים ליקויי למידה לשמור על הילדים מחלות קשות מקרה מות נסיעות לחו"ל ספורטאי מקצועי וחובב עובדים זרים עולה חדש / תושב חוזר רשלנות רפואית שומרים על השיניים שירות בריאות נוסף – שב''ן תאונות אישיות השוואת מחירים בקליק

אבחון מוקדם לסרטן

מאמר זה מתאר כמה מסוגי הסרטן העיקריים שניתנים לאבחון מוקדם, וכן כמה מהשיקולים שיש להביא בחשבון בבואנו להחליט האם לבצע אותו. הסיכון לחלות בסרטן עולה עם הגיל באופן כללי, ועימו גם הצורך בביצוע אבחונים מקדימים.

מדוע חשוב לאבחן את המחלה מוקדם ככל שניתן?

סרטן הוא גורם המוות הראשון במעלה בעולם, אבל הסיכויים להחלים ממנו גבוהים כאשר המחלה מתגלה בשלב מוקדם. סוגי סרטן נפוצים רבים ניתנים לגילוי מוקדם, אבל לשם כך יש לבצע את הבדיקות המאבחנות הרבה לפני שמתגלה סימן חיצוני כלשהו למחלה. למרות שהן כרוכות לרוב באי נוחות, הבדיקות יכולות להציל חיים.

גנטיקה וסרטן

5-10 אחוזים ממקרי הסרטן מתפתחים על רקע תורשתי: אצל נשאים לגנים שמעלים את הסיכון לחלות בסרטן באופן כללי, או בסרטן מסוג מסוים.

אם שארי בשר שלך חלו בסרטן, ייתכן שיש במשפחה נטייה מוגברת לסרטן מסוג מסוים. יש גם סוגי סרטן שנפוצים יותר אצל עדות מסוימות. במקרים כאלה ישנה חשיבות יתרה לביצוע אבחון המוקדם.

לגבי מי שבמשפחתו נטייה מוגברת לסוג מסוים של סרטן מומלץ בחום לפנות ליעוץ גנטי. קיימות כיום בדיקות מעבדה לגילוי גנים רבים שמעלים את הנטייה לממאירות.

לקריאה נוספת:
להפחית את הסיכון לסרטן

אבחון סרטן השד

בדיקת ממוגרפיה היא האבחון המוכר ביותר לסרטן השד. זוהי בדיקת רנטגן קצרה שיכולה לגלות גידול סרטני בשד בשלביו המוקדמים, עוד לפני שהוא מגיע לגודל שניתן למישוש. הבדיקה בטוחה מבחינת רמת הקרינה שלה.

בממוגרפיה אין מאה אחוז גילוי – היא יכולה לפספס גידולים ממאירים. עם זאת היא מפחיתה את התמותה מסרטן השד ב-30%. יש בבדיקה גם אפשרות של אבחון יתר, גילוי של גידול סרטני שפיר, אשר לא יתפתח לסרטן. בשעת הגילוי לא ניתן לדעת אם הגידול יתפתח לסרטן או לא.

כ-80% ממקרי סרטן השד מתגלים אצל נשים מעל גיל 50. מגיל זה מומלץ לעבור ממוגרפיה אחת לשנתיים. לנשים עם קרובת משפחה מדרגה ראשונה שחלתה בסרטן השד מומלץ להיבדק אחת לשנה, מגיל 40.

נשים ממוצא אירופאי, צפון אירופאי וילידות הארץ הן בעלות סיכוי גדול יותר לפתח את המחלה, בעוד שאצל נשים ממוצא תימני היא נדירה ביותר. נשים שהן נשאיות של מוטציות בגנים BRCA1, BRCA2, PTN  ו P53,  ונשים שעברו יעוץ גנטי ונמצאו כבעלות סיכוי של 20 אחוז להיות נשאיות למוטציה, נמצאות בסיכון גבוה ומומלץ להן לבצע  MRI של השד, בדיקה חזקה יותר מאשר ממוגרפיה.

משטח צוואר לאבחון סרטן צוואר הרחם

הבדיקה המוקדמת לגילוי סרטן צוואר הרחם היא משטח צוואר הרחם (פאפ) אשר יכול לעלות על נגעים טרום-סרטניים ברקמה זו. הבדיקה מומלצת לנשים מגיל 25-54, מידי שלוש שנים, ויש הממליצים אפילו מגיל 20. הבדיקה נמצאת בסל הבריאות עבור נשים מגיל 35.

אבחון סרטן הערמונית אצל גברים

הסיכון לחלות בסרטן הערמונית עולה באופן בולט אצל גברים  מגיל 45-50, ובמיוחד מגיל 65. מוטציות בגנים  BRCA1, BRCA2 מעלות את הסיכון לסרטן ערמונית אצל גברים. בדיקת דם לגילוי החלבון PSA, המופרש בלעדית מן הערמונית, בשילוב בדיקת מישוש רקטלית של הערמונית, נחשבת לאבחון המדויק ביותר לסרטן הערמונית.

בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס


גילוי מוקדם של סרטן זה מבטיח 90 אחוזי ריפוי. בדיקה פשוטה ולא חודרנית היא בדיקת דם סמוי בצואה. הבדיקה לא עולה על כל הגידולים, אבל היא מפחיתה את התמותה מסרטן המעי הגס ב-30 אחוז. יש לערוך אותה אחת לשנה מגיל 50 עד גיל 75.

בדיקות נוספות לגילוי מוקדם הם בדיקה של פי הטבעת באצבע על ידי הרופא; קולונוסקופיה, בה מוחדר צינור גמיש עם מצלמה אל תוך המעי וניתן גם לקחת באמצעותו דגימות מפוליפים - גידולים קטנים - כדי לבדוק אם הם ממאירים; חוקן בריום, אשר יוצר שכבה דקה של חומר ניגוד על דופן המעי שיכולה להיראות בצילום רנטגן ולגלות פגמים קטנים במעי; ו"קולונוסקופיה וירטואלית" – סריקת המעי על ידי מכשיר CT. שתי האחרונות משמשות לרוב רק במקרים שיש מניעה רפואית לבצע קולונוסקופיה.

שכיחות סרטן המעי הגס עולה מאוד אחרי גיל 50, ובאופן חד מגיל 65. היא גבוהה יותר אצל ילידי אירופה ופחות אצל ילידי אסיה ואפריקה.

בני 40 ומעלה שקרוב משפחה אחד או יותר שלהם חלו במחלה נמצאים בסיכון גבוה, ועליהם להתחיל לעבור בדיקות דם סמוי 10 שנים לפני הגיל בו חלה קרוב המשפחה, וכן לעבור קולונוסקופיה אחת לחמש שנים.

אנשים שקרוב משפחה בדרגה ראשונה שלהם לוקה בתסמונת של ריבוי פוליפים במעיים  לתסמונת ריבוי פוליפים צריכים לעבור קולונוסקופיה תקופתית מגיל 25 כאשר התסמונת לא תורשתית, או מגיל 15 כשהיא תורשתית.

לקריאה נוספת: ביטוח מיוחד לחולי לב

אבחון סרטן הריאות

יש הממליצים למעשנים כבדים לעבור בדיקת CT לגילוי סרטן ריאות – במינון קרינה נמוך.

אבחון סרטן העור

לאנשים בעלי שומות רבות – מעל 20 - על גופם, ולאלה שבמשפחתם אובחנה מלנומה, מומלץ להיבדק אצל רופא עור או מנתח פלסטי אחת לשנה, במכשיר הקרוי דרמוסקופ.

באופן כללי, האבחון המוקדם של סרטן עור מבוסס על תשומת לב לעור ולנקודות חן ושומות חשודות שנוצרות עליו. סימנים שיש לשים לב אליהם בבדיקת השומות כוללים: שומה אסימטרית, שחצי אחד שלה אינו דומה לשני; שצורתה אינה עגולה, ברורה ומוגדרת; שמורכבת ממספר גוונים;  שקוטרה עולה על חצי סנטימטר; או שהגובה והבולטות שלה השתנו. עם גילוי סימנים אלה יש לגשת לבדיקת רופא.

מומלץ לקרוא:
כיסוי רפואי של ניתוחים בחו''ל

אבחון סרטן השחלות

אולטרסאונד טרנס וגינלי -TVUS  -  מומלץ אחת לשנה מגיל 25, לנשים שלפחות שתי קרובות משפחה מדרגה ראשונה שלהן חלו בסרטן השחלות. זוהי בדיקת הסדר היעילה ביותר לגילוי סרטן שחלות.

חשוב שתדעו כי קיימים ביטוחי בריאות פרטיים למקרה של גילוי מחלות קשות בניהן מחלת הסרטן, ביטוחים אלה מעניקות פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה חדשה וכן כוללים בתוכם תרופות מצילות חיים שאינן נמצאות בסל הבריאות.

לחצו כאן להשוואת מחירי ביטוח

 

ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו!

השאר את פרטיך ונציגנו יחזרו אליך תוך 24 שעות

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו
ttt

קבל הצעה משתלמת עכשיו

פנה/י אלינו
ותתחיל/י לחסוך כסף
פנה/י עכשיו
לבדיקת תנאי הביטוח
* פרטיותך חשובה לנו